Tanssitunnit

Kaikki tanssituntimme ovat suunnattu aikuisille. Tunnit ovat alkeis/perustason tunteja, ja voit tulla mukaan ilman aiempaa kokemusta!

 

Showtanssi

Showtanssitunneilla pääset tutustumaan hauskalla ja vauhdikkaalla tavalla eri tanssilajeihin! Tämä monipuolinen laji voi yhdistellä aineksia oikeastaan mistä tahansa tanssityylistä aina perinteisistä baletista ja musikaalitanssista jazz- ja nykytanssiin, latinalaisiin tansseihin sekä uudempiin lajeihin, esim. street- ja discotanssiin. Tunnit koostuvat kehoa vahvistavasta ja lämmittävästä aloituksesta, balettiin ja jazztanssiin pohjautuvista tekniikkaharjoituksista, tanssisarjasta sekä loppuvenyttelystä. Tunti soveltuu kaikille, aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Tärkeää tunneilla on musiikista, liikkeestä ja omasta kehosta nauttiminen!

Showtunnille kannattaa varustautua vesipullolla, hiuslenkillä, sukilla sekä pitkälahkeisilla ja –hihaisilla vaatteilla.

 

Vapauttava nykytanssi, Release 

Voiko tanssin aloittaa aikuisena? Kyllä voi! Uskomme, että jokaisessa meillä on sisäistä liikettä ja kaipuu tanssiin. Kaikki liike on tanssia. Tule nykytanssiin ja vapauta kehosi liikkeelle!

Vapauttava nykytanssi (Contemporary Release Technique) pohjautuu release-tekniikkaan, joka on oman anatomisen potentiaalin löytämistä omista lähtökohdista käsin, sen sijaan että sitä koetetaan muokata. Liikkeen herättäminen tapahtuu oman kinesteettisen kokemuksen läpi ennemmin kuin esteettisen arvioinnin kautta. Liikkeen toteuttamista helpotetaan käyttämällä mielikuvia ja assosiaatioita, jotka tuottavat kehollista kokemusta ja tietoisuutta. Oman kehon havainnointiin kiinnitetään huomiota.

Lähtökohtana on voiman hakeminen lattiasta, oman kehonpainon laskeminen (lattiaa vasten), ja kehon vapauttaminen liikkeeseen. Kehon painoa tuetaan luisesta rakenteesta käsin niin, että sisemmät kehon keskustaa lähempänä olevat lihakset alkavat liikuttaa kehoa.

Release tekniikka vapauttaa pois jäykkyyksistä. Kokonaisvaltainen kehon liikuttaminen tanssikokemuksena purkaa tutkitusti stressiä ja jäykkyyksiä kehosta, sekä vaikuttaa tervehdyttävästi itseen ja tasapainottavasti omaan arkeen.

Tunneilla tehdään kehon aistit herättelevän, kehoa avaavan lämmittelyn jälkeen release tekniikkaan pohjautuvia harjoitteita, jonka jälkeen työstetään tanssisarjaa.

Varusteiksi sukat, pitkälahkeiset ja –hihaiset vaatteet sekä vesipullo.