Tanssitunnit

TUNTIKUVAUKSET

 

SHOWTANSSI

Showtanssitunneilla pääset tutustumaan hauskalla ja vauhdikkaalla tavalla eri tanssilajeihin! Tämä monipuolinen laji voi yhdistellä aineksia oikeastaan mistä tahansa tanssityylistä aina perinteisistä baletista ja musikaalitanssista jazz- ja nykytanssiin, latinalaisiin tansseihin sekä uudempiin lajeihin, esim. street- ja discotanssiin. Tunnit koostuvat kehoa vahvistavasta ja lämmittävästä aloituksesta, balettiin ja jazztanssiin pohjautuvista tekniikkaharjoituksista, tanssisarjasta sekä loppuvenyttelystä. Tärkeää tunneilla on musiikista, liikkeestä ja omasta kehosta nauttiminen! Showtunnille kannattaa varustautua vesipullolla, hiuslenkillä, sukilla sekä pitkälahkeisilla ja –hihaisilla vaatteilla.

Showtanssi startti

Tältä matalan kynnyksen tunnilta voit aloittaa tanssiharrastuksen, et tarvitse minkäänlaista aiempaa kokemusta! Tunti soveltuu kaiken ikäisille ja kokoisille (suunnattu kuitenkin erityisesti aikuisille). Tunnilla opetellaan tanssitekniikan alkeita, sekä nautitaan musiikista ja liikumisesta!

Showtanssi 1

Alkeis/ perustason tunti, jossa edetään hieman starttituntia ripeämmin, mutta tunnilla pysytellään kuitenkin helpohkoissa liikkeissä ja tanssisarjoissa. Soveltuu parhaiten tanssia jo hieman harrastaneelle.

 

VAPAUTTAVA NYKYTANSSI, RELEASE 

Voiko tanssin aloittaa aikuisena? Kyllä voi! Uskomme, että jokaisessa meillä on sisäistä liikettä ja kaipuu tanssiin. Kaikki liike on tanssia. Tule nykytanssiin ja vapauta kehosi liikkeelle!

Vapauttava nykytanssi (Contemporary Release Technique) pohjautuu release-tekniikkaan, joka on oman anatomisen potentiaalin löytämistä omista lähtökohdista käsin, sen sijaan että sitä koetetaan muokata. Liikkeen herättäminen tapahtuu oman kinesteettisen kokemuksen läpi ennemmin kuin esteettisen arvioinnin kautta. Liikkeen toteuttamista helpotetaan käyttämällä mielikuvia ja assosiaatioita, jotka tuottavat kehollista kokemusta ja tietoisuutta. Oman kehon havainnointiin kiinnitetään huomiota.

Lähtökohtana on voiman hakeminen lattiasta, oman kehonpainon laskeminen (lattiaa vasten), ja kehon vapauttaminen liikkeeseen. Kehon painoa tuetaan luisesta rakenteesta käsin niin, että sisemmät kehon keskustaa lähempänä olevat lihakset alkavat liikuttaa kehoa.

Release tekniikka vapauttaa pois jäykkyyksistä. Kokonaisvaltainen kehon liikuttaminen tanssikokemuksena purkaa tutkitusti stressiä ja jäykkyyksiä kehosta, sekä vaikuttaa tervehdyttävästi itseen ja tasapainottavasti omaan arkeen.

Tunneilla tehdään kehon aistit herättelevän, kehoa avaavan lämmittelyn jälkeen release tekniikkaan pohjautuvia harjoitteita, jonka jälkeen työstetään tanssisarjaa.

Varusteiksi sukat, pitkälahkeiset ja –hihaiset vaatteet sekä vesipullo.

 

TUNTIAIKATAULU JA ILMOITTAUTUMINEN

Siirry tästä tuntikalenteriin

Voit tarkastella ja selata tuntikalenteria kirjautumatta ohjelmaan. Varaaksesi tunnille paikan, kirjaudu varausohjelmaan tuntikalenterin kautta.

Tuntivarauksien peruminen viimeistään 6h ennen tunnin alkua. Äkillisemmissä peruutustapauksissa tekstiviesti  numeroon 040 7173023

Tutustu ilmoittautumis- ja maksukäytäntöihimme täältä