Tanssitunnit

Kaikki tanssituntimme ovat suunnattu aikuisille. Tunnit ovat alkeis/perustason tunteja, ja voit tulla mukaan ilman aiempaa kokemusta!

 

Showtanssi

Showtanssitunneilla pääset tutustumaan hauskalla ja vauhdikkaalla tavalla eri tanssilajeihin! Tämä monipuolinen laji voi yhdistellä aineksia oikeastaan mistä tahansa tanssityylistä aina perinteisistä baletista ja musikaalitanssista jazz- ja nykytanssiin, latinalaisiin tansseihin sekä uudempiin lajeihin, esim. street- ja discotanssiin. Tunnit koostuvat kehoa vahvistavasta ja lämmittävästä aloituksesta, balettiin ja jazztanssiin pohjautuvista tekniikkaharjoituksista, tanssisarjasta sekä loppuvenyttelystä. Tunti soveltuu kaikille, aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Tärkeää tunneilla on musiikista, liikkeestä ja omasta kehosta nauttiminen!

Showtunnille kannattaa varustautua vesipullolla, hiuslenkillä, sukilla sekä pitkälahkeisilla ja –hihaisilla vaatteilla.

 

 

Street tanssi

Street on yleisnimitys hip hop genreen kuuluvista katutanssityyleistä, joita on useita erilaisia, (hip hop old school ja new style, breakdance, popping, lockin). Street-tanssitunneilla tutustutaan näihin tyyleihin, harjoitellaan lajille ominaista liikkumistapaa, rytmejä, askelkuvioita ja ilmaisua.

Aloitamme tunnit street-tyylisillä tanssillisilla alkulämmittelyillä, joiden jälkeen on pieni lihaskunto-osio. Seuraavaksi harjoittelemme askelkuvioita, erilaisia tekniikoita ja pieniä liikesarjoja. Tunnin lopuksi teemme aina pienen koreografian. Tunneilla on energinen meininki, jota vie eteenpäin r&b ja hiphop musiikki. Street-tanssilajien alkuperäiseen tapaan tärkeintä on tanssista ja rytmistä nauttiminen, ja pidämme tunnilla iloisen rennon meinigin!

Varusteiksi rennot vaatteet, sisäliikuntakengät ja juomapullo.

 

Nykytanssi

Nykytanssi on näyttämö- ja taidetanssi, jolle on ominaista luonnollinen, virtaava liike, kehon kokonaisvaltainen käyttö eri tasoissa (lattiataso, pystyasento, hypyt) painovoiman ja kehon painon käyttö liike-energian lähteenä, sekä dynamiikan vaihtelut rentouden ja voimankäytön vuorotellessa. Lajissa korostuvat lattiatasossa liikkuminen ja painonsiirrot kehon eri osille, jolloin tanssiminen tapahtuu hyvin paljon muussa, kuin tutussa pystyasennossa.

Tunnilla keskitymme nykytanssillle ominaiseen liikkeen virtaukseen, joka antaa tehokkaan lähtökohdan koko kehon käytölle ja mahdollistaa uudenlaisen näkökulman harjoitteluun ja liikkumiseen. Tunnilla tutustumme tanssin tekniikkaan, teemme tehokkaan lämmittelyn jälkeen monipuolisia tanssillisia liikeharjoitteita, lattian poikki liikkumista sekä tanssisarjan.

Varusteiksi sukat, pitkälahkeiset ja –hihaiset vaatteet sekä vesipullo.