Kurssit & workshopit

Ilmoittaudu kurssille tai workshoppiin

UUSI ASIAKAS! Rekisteröidy tuntivarausjärjestelmään tästä

Lue ehdot ja käytännöt tästä

Seuraavat kurssit ja workshopit

Pilates alkeis/peruskurssi 

 • 17.1.-14.3.2018
 • Ke klo 18.15-19.15
 • Hinta: 144€
 • Ohjaaja: Hanna Knihtilä

Kurssilla käymme läpi Pilates-harjoittelun perusteet, sekä hieman anatomiaa, joka auttaa ymmärtämään kehon linjauksia ja lihaskytköksiä. Opettelemme rakentamaan ja vahvistamaan kehon syvän ydintuen, sekä tunnistamaan ja hallitsemaan selkärangan asentoa ja liikettä. Harjoitteiden avulla opettelemme kehon lihaskerrosten aktivoimista syvistä kohti pinnallisia lihaksia, ja liikkeen hallintaa keskivartalosta käsin.

 MP mama Pilates kurssi

 • 30.1.-27.3.2018
 • Ti klo 10-11
 • Hinta: 144€

Kurssi on suunnattu vauvojen äideille. Tunneilla tehtävät harjoitteet edistävät raskaudesta ja synnytyksestä palautumista, vahvistavat keskivartalon tukea ja tuovat helpotusta kantamisesta kiristyneisiin selän ja niska-hartiaseudun lihaksiin. Kurssille voi osallistua heti synnytyksen jälkitarkastuksen jälkeen. Vauva on tervetullut tunnille mukaan!

Lantio/ lanneranka – Vapaudu alaselän kivuista! – Method Putkisto workshop: 

 • Ke 14.2 & 21.2. klo 19.20-20.50
 • Ke 4.4. & 11.4. klo 19.20-20.50
 • Hinta 50€ (2 x 1,5h), Kaksi workshoppia 90€ (4x 1,5h)

Kärsitkö alaselän tai lantion alueen kivuista? Virheasentoon kallistunut lantiokori aiheuttaa alaselkäkipuja, vaikka liikkuisikin ja pitäisi lihaskunnosta huolta. Myös esimerkiksi runsas istuminen aiheuttaa kireyksiä ja lyhentää lihaksia lantion alueella. Kiristyneet lantion alueen- ja reisien lihakset kääntävät lantiokoria virheasentoon tai estävät lantiokorin luonnolliset liikeradat, jotka puolestaan aiheuttavat särkyjä alaselässä. Monella ”notkoselkäisyys” on myös perinnöllinen piirre, mutta tähänkin on mahdollista vaikuttaa!

Method Putkisto workshopissa otetaan selvää, mikä on lantion neutraaliasento, jossa lanneselkä ”vapautuu pitkäksi”, ja paine ja säryt lanneselässä hellittävät.

Käymme anatomisesti läpi, mitkä seikat näihin asioihin vaikuttavat, ja ryhdymme työstämään niitä: Vahvistamme kehon syvää tukilihaksistoa, sekä avaamme dynaamisilla venytyksillä ja syvävenytyksillä kiristyneitä lantion alueen-, alaselän- ja reisien lihaksia. Tavoite on oppia hahmottamaan lantiokorin oikea neutraaliasento, jota voi jatkossa työstää myös itse.

 

Ryhdikäs rintakehä – Method Putkisto workshop

 • 7.3. & 14.3 klo 19.20-20.50
 • Hinta 50€ (2 x 1,5h), Kaksi workshoppia 90€ (4x 1,5h)

Ryhti on lysähtänyt? Hartiat ovat jumissa ja päätä särkee?Tässä workshopissa veivaamme ja avaamme rintakehän alueen lihaskireydet pois ja laitamme selkärangan sekä lapojen alueen liikkeelle. Niska- ja hartiaseudun venytyksillä vapautamme hartiarenkaan ja pään asentoa. Syvähengitysharjoitteilla herättelemme myös keuhkojen alaosat käyttöön ja tehostamme pallealihaksen toimintaa. Workshopin jälkeen voit tuntea, miten verenkierto, nestekierto ja happi virtaa koko ylävartalon alueella. Voit hengittää vapaammin, olo on kuin hieronnassa käynnin jälkeen!