Kurssit & workshopit

Ilmoittaudu kurssille tai workshoppiin

UUSI ASIAKAS! Rekisteröidy tuntivarausjärjestelmään tästä

Lue ehdot ja käytännöt alta

 Ilmoittautumis- ja peruutusehdot

 • Kursseille ilmoittaudutaan ylläolevalla ilmoittautumislomakkeella.
 • Ilmoittautuminen on sitova sen jälkeen, kun kurssin alkamisäivään on 5pv. Tätä ennen kurssin voi perua kirjallisesti ilmoittautumislomakkeella.
 • Sairastapauksissa peruutusajan mentyä umpeen,  kurssimaksusta palautetaan 50% lääkärin todistusta vastaan.
 • Oma kurssipaikka on mahdollista siirtää toiselle, asiakkaan osoittamalle henkilölle, jos  peruutusaika on mennyt umpeen, mutta kurssi ei ole vielä alkanut.
 • Kurssilta poissaoloja on mahdollista korvata kurssin keston ajan viikkotunneilla.
 • Kurssille, ja siellä tehtäviin harjoituksiin osallistutaan omalla vastuulla. Tunnin ohjaaja tai Studio Loft/ Poleventures Oy ei vastaa loukkaantumisista harjoituksessa. Harjoittelijan tulee ilmoittaa ohjaajalle mahdollisista sairauksista, raskaudesta, tai muista seikoista, jotka saattavat vaikuttaa harjoitteluun.

Seuraavat kurssit ja workshopit

 SYKSY  2019 

 

Tankotanssin alkeiskurssit

 • Kurssi 1: 13.8.-10.9. Ti klo 19.30-20.30 (5h)TÄYNNÄ
 • Kurssi 2: 17.9.-15.10. Ti klo 19.30-20.30 (5h) TÄYNNÄ
 • Kurssi 3: 22.10.-19.11. Ti klo 19.30-20.30 (5h) TÄYNNÄ
  • Hinta: 80€/ opiskelijat 72€ / kausimaksua viikkotunneista maksavat 64€/ kuuluu anytime kortin hintaan
 • Kurssi 4: 26.11.-17.12.  Ti klo 19.30-20.30 (4h)
  • Hinta:  66€/ opiskelijat 59,40€/ kausimaksua viikkotunneista maksavat 52,80€/ kuuluu anytime kortin hintaan
 • Ohjaaja: Johanna Kinnunen

Kurssilta saat hyvän startin tankotanssiharrastukselle. Tunneilla tutustutaan peruspyörähdyksiin, sekä staattisiin peruspitoihin tangolla, kuten istuminen ja seisominen tangolla, tangolla kiipeäminen, sekä perusinvertti. Teemme myös kehonhallinta-, voima- ja liikkuvuusharjoitteita.  Varusteiksi tarvitset lyhyet shortsit staattisia pitoja varten, joiden päälle voit halutessasi pukea pitkälahkeiset housut pyörähdysharjoitteluiden ajaksi. Ota mukaasi myös pieni pyyhe, jolla voit kuivata tankoa ja ihoasi.

Liikettä niveliin! -kurssi   Voimaa ja vaivattomuutta liikkuvuusharjoittelulla ja nivelhygienialla

 • 23.10.-18.12.2019 Ke klo 18.15-19.45 (9x 1,5h)
 • Hinta: 198€/ opiskelijat 178,20€ / kuuluu Anytime kortin hintaan
 • Ohjaaja: Ilkka Aatsinki / Motum.pro

 

 • rakenna parempaa hyvinvointia, terveyttä & suorituskykyä nivelhygienialla ja liikkuvuusharjoittelulla
 • tuo holistisuutta liikkumiseen valmistavilla, huoltavilla ja optimoivilla tekniikoilla
 • tule tietoisemmaksi kyvyistäsi ja kehostasi huomattavaa aktiivisuutta edellyttävän harjoittelun avulla

Kurssi soveltuu tavoitteelliselle urheilijalle, liikkumisesta nauttivalle henkilölle tai muuten vaan terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneelle.

Harjoittelun keskiössä on parempien sekä hallitumpien liikelaajuuksien ja -suoritusten saavuttaminen. Liikkuvuusharjoittelu ei ole vain venyttämistä ja vanuttamista vaan se on vahvistamista ja hallinnan lisäämistä. Lisäksi harjoitteluun sisältyy edellytys tutkia omia rajoja sekä löytää omia tarpeita.

Niveliin kohdistuva liikkuvuusharjoittelu edistää aktiivisesti käytettävissä olevia liikeratoja lisäämällä voimaa ja hermostollista kontrollia. Samalla kehon kudosten kuormituskesto paranee ja nivelten toimintakyky kehittyy. Tällaisenaan nivelkeskeisellä liikkuvuusharjoittelulla on myös siirtovaikutus parempiin suorituksiin urheillessa, sekä vaivattomampaan fyysiseen toimintaan arjessa!

 • Liikkuvuus ≠ notkeus. Liikkuvuus = kyky hallita kehon liikettä aktiivisesti. Notkeus = kyky asettaa keho passiiviseen asentoon ilman takeita hallinnasta. Notkeus ei myöskään vahvista kudoksia, mutta liikkuvuusharjoitteluun se on sisäänkirjattuna → loukkaantumisten väheneminen.

Kurssilla tehtävä liikkuvuusharjoittelu on nivelspesifiä voimaharjoittelua! Harjoittelussa käytettävä jännitystekniikka (isometria) edistää lihaskasvua, kasvattaa voimaa, parantaa hermostollisia kytköksiä lihaksissa… jolloin myös normitreenin aikana kehosi toimii aiempaa tehokkaammin.

Liikkuvuusharjoittelussa ja nivelhygieniassa oma aktiivisuus on suuressa roolissa. Et voi haastaa itseäsi liikaa. Puskeminen on jopa kannustettavaa, sillä mitä voimakkaammin työskentelet, sitä enemmän edistät kehosi toimintaa. Harjoitteiden periaatteena on yksilökohtainen skaalautuvuus, joten osallistuja voi määrittää harjoittelun kuormittavuuden oman mielenkiintonsa ja omien tarpeidensa mukaan.

Harjoittelulla on siirtovaikutus mm. kehonkoostumukseen ja voiman kasvattamiseen. Harjoitteet myös edistävät liikkumisen laadukkuutta ja vammojen ennaltaehkäisyä sekä niiden kuntoutusta. Ohjauksen pohjan muodostavat tieteellisesti todennetut menetelmät, joissa yhdistyvät perinteiset näkemykset ja konventioita haastavat lähestymistavat.

Kurssille osallistuvat perehdytetään erilaisiin tekniikoihin, termistöön ja suoritustapojen yksityiskohtiin. Saat käytännöllisiä työkaluja liikunnallisiin suorituksiisi ja arkeesi jo heti ensimmäisestä tunnista alkaen. Kurssi on kokonaisuus ja alkupään tunneilla esiteltyjä periaatteita hyödynnetään kaikkien tuntien aikana. Harjoitteluun myös tuodaan joka kerralla uusia elementtejä. Ohjaus jättää kuitenkin tilaa tutkimiselle ja uusien mahdollisuuksien löytämiselle. Kurssin loppua kohden harjoittelua voidaan kohdentaa esimerkiksi tiettyihin kehon osa-alueisiin tai tiettyihin suoritteisiin kurssin osallistujien mielenkiinnon mukaan. Antamalla palautetta ja kertomalla tarpeistasi pystyt vaikuttamaan ohjauksen sisältöön.

 

Ohjaaja esitely: Kurssin ohjaa Ilkka Aatsinki Motum.pro:sta. Ilkan vahvan ammattitaidon ja osaamisen taustalla ovat eri puolilla maailmaa suoritetut kurssit, FRC-, Kinstretch-, FRA- & FR –sertifikaatit, fysioterapian, liikuntalääketieteen, urheiluhieronnan opinnot, osallisuudet erilaisissa voimailu- ja liikkumisalan ryhmissä, johtavilta liikunta- ja hyvinvointialojen osaajilta saatu valmennus, jatkuvat täydennyskoulutukset sekä vuosien kokemus.  Lue lisää täältä -> https://motum.pro/tausta/kuka/

Ilmajoogan starttikurssit

 • Kurssi 1: La 17.8.  klo 11-13
 • Kurssi 2: La 14.9. klo 11-13 TÄYNNÄ
 • Kurssi 3: La 19.10 klo 11-13
 • Kurssi 4: La 16.11. klo 11-13
 • Hinta 35€
 • Ohjaaja: Hanna Kunnas

Tältä kurssilta saat hyvän startin ilmajoogan harjoittelemiseen. Voit osallistua mukaan ilman aiempaa kokemusta perinteisestä joogasta. Ilmajoogassa käytetään katosta vyötärön korkeudelle roikkuvaa kangaslenkkiä, eli hammockia, jolloin tuttuihin joogaharjoituksiin saadaan uusia ulottuvuuksia. Ilmajooga on kehoa avaava, vahvistava ja kehonhallintaa parantava harjoittelumuoto. 

Kurssilla tutustutaan  joogaliinan käyttöön, ilmajoogan liikkeisiin ja hengitysharjoituksiin. Teemme liikkeitä sekä lattiatasossa joogaliinaa hyödyntäen, että liinan sisässä. Tutustumme erilaisiin riipuntoihin, myös inversioihin, eli ylösalaisin tehtäviin riipuntoihin.

 

Pilates & Method Putkisto alkeiskurssit

 • Kurssi 1: 14.8.-18.9. Ke klo 19.30-20.30 (6h) TÄYNNÄ
 • Kurssi 2: 13.11.-18.12. Ke klo 19.30-20.30 (6h)
 • Hinta:  96€/ opiskelijat 86,40€/ kausimaksua viikkotunneista maksavat 76,80€/ kuuluu anytime kortin hintaan
 • Ohjaaja: Anne Laakkonen

Kurssilla tutustut sekä Pilates- että Method Putkisto (MP) menetelmiin. Kurssin tavoitteena on antaa hyvä pohja Pilates- ja MP harjoitteluun, mutta myös ymmärrystä kehon optimaalisesta käytöstä ja hyvistä kehon linjauksista jokapäiväisessä arjessa niin, että keho voisi hyvin ja pysyisi toimintakykyisenä, olitpa sitten urheilija, tai toimistotyöntekijä.

Kurssilla opettelemme rakentamaan ja vahvistamaan kehon syvää ydintukisysteemiä, joka koostuu selkärankaa lähinnä olevista syvistä tukilihaksista, sekä tunnistamaan ja hallitsemaan selkärangan asentoa ja liikettä. Nämä ovat sekä Pilates- että Method Putkisto harjoittelun pohja.

Käymme huolella läpi harjoittelun perusteet sekä teoriassa, että käytännön harjoitteilla. Tutkimme anatomiaa, joka auttaa ymmärtämään kehon linjauksia ja lihaskytköksiä. Harjoitteiden avulla opettelemme kehon lihaskerrosten aktivoimista syvistä kohti pinnallisia lihaksia, liikkeen hallintaa keskivartalosta käsin ja lapatuen käyttöä. Tutustumme Method Putkisto syvävenytys- ja syvähengitys harjoitteisiin, joilla saat kehoosi tilan ja elastisuuden tuntua, lihaskireyden hellittävät ja hengitys kulkee vapaammin.

Kurssin aikana saat kehoosi parempaa tuntemusta ja hallittua liikkuvuutta. Molemmat menetelmät yhdessä antavat loistavat välineet hyvinvoinnin parantamiseen tai sen ylläpitämiseen, selkä- ja nivelongelmista eroon pääsemiseen, ja kehon kokonaisvaltaiseen tasapainottamiseen istumatyön tai raskaan fyysisen kuormituksen vastapainoksi.

 

MP Mama Pilates kurssit

 • Kurssi 1 : 27.8.-15.10. Ti klo 10-11 (8h)
  • Hinta: 128€/ opiskelijat 115,20€
 • Kurssi 2:  22.10.-17.12. Ti klo 10-11 (9h)
  • Hinta 144€/ opiskelijat 129,60€

Ohjaaja: Anne Laakkonen

MP Mama Pilates kurssi on suunnattu vauvojen äideille. (MP= Method Putkisto) Kurssilla keskitytään raskaudesta ja synnytyksestä palautumiseen tähtääviin harjoitteisiin, joissa luodaan uudelleen hermotusta ja kytkentöjä keskivartalon tukilihaksiin, vahvistetaan lantionpohjaa ja palautetaan vatsalihasten erkaumaa. Syvien keskivartalon lihasten, ja koko tukilihaksiston vahvistamisen lisäksi teemme paljon avaavia liikkeitä, jotka tuovat helpotusta raskauden ja vauva-arjen tuomiin lihaskireyksiin selkä- ja niska-hartiaseudulla. Käymme huolella läpi harjoitteiden perusteet, joten et tarvitse aiempaa kokemusta pilateksesta. Kurssilta saat hyvän pohjan myös tavallisille pilatestunneille, joilla harjoittelua on mahdollista jatkaa riittävän palautumisen jälkeen. Kurssille voi osallistua heti synnytyksen jälkitarkastuksen jälkeen. Vauva on tervetullut tunneille mukaan!

 

Lantio/ lanneranka –  Method Putkisto kurssi

-Vapaudu alaselän kivuista!

 • 23.10.-6.11. (3x 1,5h)
 • Ke klo 19.30-21
 • Hinta: 70€/ opiskelijat: 63€ / kuuluu Anytimekortin hintaan
 • Ohjaaja: Anne Laakkonen

Kärsitkö alaselän tai lantion alueen kivuista? Eteenopäin kallistunut lantiokori muodostaa alaselkään syvän notkon, joka voi aiheuttaa alaselkäkipuja, vaikka liikkuisikin ja pitäisi aktiivisesti lihaskunnosta huolta. Myös esimerkiksi runsas istuminen aiheuttaa kireyksiä ja lyhentää lihaksia lantion alueella? Kiristyneet lantion alueen- ja reisien lihakset, sekä puutteellinen syvien lihasten tuki kääntävät lantiokoria virheasentoon tai estävät lantiokorin luonnolliset liikeradat, jotka aiheuttavat särkyjä alaselässä.

Method Putkisto kurssilla otetaan selvää, mikä on lantion neutraaliasento, jossa lanneselkä ”vapautuu pitkäksi”, ja paine ja säryt lanneselässä hellittävät. Käymme anatomisesti läpi, mitkä seikat näihin asioihin vaikuttavat, ja ryhdymme työstämään niitä: Vahvistamme kehon syvää tukilihaksistoa, sekä avaamme dynaamisilla venytyksillä ja syvävenytyksillä kiristyneitä lantion alueen-, alaselän- ja reisien lihaksia. Tavoite on oppia hahmottamaan lantiokorin oikea neutraaliasento, jota voi jatkossa työstää myös itse.

Lantion ja selkärangan neutraaliasennon hahmottaminen ja vahvistaminen on terveen selän avainasia! Neutraaliasennon hallinta on koko kehonhallinnan, hyvän liikkumisen, seisomisen ja istumisen lähtökohta.

Rengastrapetsi alkeiskurssit

 • Kurssi 1: 16.8.-18.10.  Pe klo 16.30-17.30 (10h)
  • Hinta 160€/ opiskelijat 144€/ kausimaksua viikkotunneista maksavat 128€/ kuuluu anytime kortin hintaan
 • Kurssi 2: 25.10.-20.12.  Pe klo 16.30-17.30 (9h)
  • Hinta: 144€/ opiskelijat 129,60€/kausimaksua viikkotunneista maksavat 115,20€/ kuuluu anytime kortin hintaan

Ohjaaja: Sanni Sarlin

Rengastrapetsi, engl. aerial hoop/lyra, on suuri katosta roikkuva rengas, jossa voidaan tehdä erilaisia akrobaattisia liikkeitä. Rengastrapesilla harjoittelu ja liikkuminen on  hauskaa ja erittäisin tehokasta, koko kehoa vahvistavaa treeniä. Laji vahvistaa erityisesti keski- ja ylävartalon lihaksia.  Renkaalla kieppuen pääset hauskalla tavalla haastamaan itseäsi. Rengastrapetsi on vaativa, mutta näyttävä laji, josta löytyy jokaiselle sopivia liikkeitä.

Rengastrapetsikurssilla harjoitellaan erilaisia asentoja, pyörähdyksiä ja tiputuksia. Tunnit sisältävät lämmittelyn, lajitekniikkaa sekä voima- ja venyvyysharjoitteita.

 

Käsilläseisonta kurssit 

 • Kurssi 1: 15.8.-17.10.  To klo 17-18 (10h)
  • Hinta: 160€/ opiskelijat 144€/kausimaksua viikkotunneista maksavat 128€/ kuuluu anytime kortin hintaan
 • Kurssi 2:  24.10.-19.12.  To klo 17-18 (9h)
  • Hinta: 144€/ opiskelijat 129,60€/kausimaksua viikkotunneista maksavat 115,20€/ kuuluu anytime kortin hintaan

Ohjaaja: Hanna Knihtilä

Kurssilla harjoitellaan käsillä seisonnan perusteita, joilla luot hyvää pohjaa vakaaseen käsilläseisontaan. Kurssille osallistumiseen ei vaadita aiempaa kokemusta. Liikkeitä vaikeutetaan tai helpotetaan tarpeen mukaan. Kurssilla tehdään myös käsilläseisontaa tukevia liikkeitä ja lajin vaatimia venyvyys ja -voimaharjoitteita. 

 

Hammockakrobatia alkeiskurssit

 • Kurssi 1: 18.8.- 1.9. Su klo 14.15-15.15 (3h)
 • Kurssi 2:  13.10.-27.10.  Su klo 14.15-15.15 (3h)
 • Hinta 50€/ opiskelijat 45€/ Kuuluu anytime kortin hintaan
 • Ohjaaja: Hanna Knihtilä

Kurssilla pääset tutustumaan ilma-akrobatiaan hammocilla, eli katosta roikkuvalla kangaslenkillä, jota käytetään myös ilmajoogassa.  Ilma-akrobatia on haastavaa ja tehokasta, mutta hauskaa! Alkuun pääsemiseksi ei tarvitse olla erityisen vahva tai notkea. Kurssilla harjoitellaan erilaisia ilma-akrobatian tekniikoita, sekä muita akrobaattisia temppuja hammockia käyttäen. Kurssin jälkeen harjoittelua voi jatkaa hammockakrobatian viikkotunnilla. Kurssille voi osallistua ilman aiempaa kokemusta akrobatiasta, ilmajoogasta tai vastaavasta.  Kurssilla pääset kokemaan aivan uudenlaisia ulottuvuuksia liikkumisessa, jotka vaikuttavat sekä kehoon, että mieleen virkistävästi.

 

Pariakrobatia workshopit

 • ws 1: La 7.9. klo 10-12
 • ws 2: La 5.10. klo 10-12
 • ws 3: La 2.11. klo 10-12
 • ws 4: La 30.11. klo 10-12
 • Hinta: 1 workshop: 35€/ opiskelijat 31,50
  2 workshoppia: 66€/ opiskelijat 59,40€
  3 workshoppia: 96€/ opiskelijat 86,40€
  4 workshoppia: 128€/ opiskelijat 115,20€
 • Voitte ilmoittautua yhteen, kahteen, kolmeen, tai kaikkiin neljään workshoppiin. Alennettu hinta useammasta kuin yhdestä workshopista myönnetään vain, jos niihin ilmoittaudutaan samalla kertaa. Workshopit kuuluvat Anytimekortin hintaan
 • Ohjaajat: Sanni Sarlin & Kaito Takayama

Pariakrobatiaworkshopissa pääset kokeilemaan ja harjoittelemaan pariakrobatiaa, tasapainon löytämistä yhdessä, toisen kannattelemista, tukemista ja ”kuuntelemista”. Voit olla kokeilemassa pariakrobatiaa ensimmäistä kertaa, tai voit tulla opettelemaan uusia temppuja ja kertaamaan vanhoja.

Tuntien rakenne muodostuu lämmittelyosuudesta, pariakrobatiatekniikan ja liikkeiden opettelusta ja harjoittelusta. Lisäksi tunnilla tehdään lajille ominaisia voimaharjoitteita ja venyttelyjä. Liikkeitä varioidaan jokaisen taitotasoon sopiviksi.

Opetuksessa painotetaan turvallisuutta ja oikeaa tekniikkaa, hauskuutta unohtamatta. Yhteisen rytmin löytäminen on tärkeää pariakrobatiassa. Tule puolison tai oman kaverin kanssa oppimaan uusia taitoja. Tunnilla edetään osallistujien osaamisen mukaan, eikä aikaisempaa osaamista tarvita. 

Pariakrobaworkshoppiin ilmoittaudutaan oman parin kanssa. Yksi ilmoittautuminen/pari riittää. Ilmoittautumislomakkeeseen kirjoitetaan molempien osallistujien koko nimet, ja molempien tulee olla rekisteröityneenä varausjärjestelmäämme.
Mukaan tarvitset joustavat, liikuntaan soveltuvat vaatteet, juomapullon ja iloisen mielen! 

Ohjaajat Sanni ja Kaito ovat sirkuslajien moniosaajia ja ovat työskennelleet sirkusalalla sekä esiintyjinä, että opettajina jo lähes kymmenen vuoden ajan. Lisää tietoja ohjaajista löydät osoitteesta: www.kasacompany.comInstagram: @circuskasacompany

Contortion  -kurssi

 • 3.11.-22.12. (8h )
 • Su klo 14.15-15.15
 • Hinta 128€/ opiskelijat 115,20€ /kausimaksua viikkotunneista maksavat 102,40€/ kuuluu anytimekortin hintaan
 • Ohjaaja: Hanna Knihtilä

Contortion tarkoittaa voimakkaita venytyksiä erityisesti selälle ja hartiaseudulle sekä jaloille. Contortion on erityisesti tankotanssioiden suosima trendikäs notkeusharjoittelumuoto, jossa harjoitellaan notkeusakrobatiaa. Tämä kurssi on sinulle, joka kaipaat venyttelyyn uutta ulottuvuutta!  Harjoittelu tehdään aina huolellisten lämmittelyjen jälkeen ja turvallisilla venytystekniikoilla, joissa edetään progressioissa asteittain. Kurssille voi, ja kannattaa siis tulla, vaikka olisi kankea! Harjoittelun apuna käytetään erilaisia apuvälineitä, kuten kuminahuhoja, joogablokkeja, palloja ym, ja eri notkeusasteisille harjoittelijoille saadaan sopivat liikkeet treenattavaksi.