Tila hengittää

Olen noin vuoden verran käynyt Method Putkisto-tunneilla Studio Loft- salilla, oikeastaan kahdesta pääsyystä: tankotanssiharrastuksen kehonhuollon vuoksi sekä, että tästä lajista on tullut selkävaivaiselle ”nuorelle aikuiselle” elinehto.

Vaikkakin olen ollut aina aika aktiivinen ja hyvä venyttelemäänkin jopa (nimimerkillä ”lattiaistuja omasta valinnastaan”), varsinkin toimistotöihin siirtyessä huomasi, ettei mikään tunnu auttavan jatkuvasti jumiutuvaan niskaan sekä jähmeään yläselkään. Hieronnat ovat liian hentoja, fysioterapiakaan ei ole minulle ja itse ei saa edes rullailtua lapojen alta jumeja auki.

Reilu vuosi sitten käytyäni MP Pilates-alkeiskurssilla koin valaistumisen ja sen jälkeen on ollut oman kehonhuollon lisäksi inspiroivaa oppia uutta omasta kehosta, ja löytää oikeita keinoja sekä venytyksiä, joista saa uudenlaisia tuloksia.

Myönnettäköön, etten käy tunneilla suorittamassa, vaan oikeastaan ajattelen sen täysin hemmotteluhoidoksi itselleni. Rauhatempoinen tunti sopii stressaavan duunipäivän jälkeen ja virkistäväksi tavaksi aloittaa viikonloppu. Näin vuosien kuluessa olen päättänyt harrastaa vain mukavia lajeja ja vaikka en hikoilisikaan pumpissa joka tiistai, niin kyllä vaan Method Putkistossakin saa kehon kuosiin.

Ryhti paranee jo muutaman tunnin jälkeen ja keskivartaloon löytyy tukea, ja tässä samalla selkävaivainen saa jo paljon hyvää fiilistä olemukseensa! Kevään tehokurssilla lähti senttejäkin, believe it or not!

Yksi ehdoton plussa tunneilla on minulle, että olen oppinut hengittämään. Tai sanotaanko, että olen jo parempi. Aloittaessani hengitys oli todella pinnallista ja vuosien joogaharkatkaan eivät olleet auttaneet, vaan ikään kuin pidätin hengitystä, jonka seurauksena sisäänhengitys ei kulkenut. Tuntui siltä, että ei vaan pystynyt keräämään ilmaa enempää ja tila loppui hengitykseltä kesken.

Huonon työergonomian vuoksi pahentunut rintarangan kireys pakotti pistämään painoa asialle ja on iloni paljastaa, että viime viikolla löysin vihdoin palleani. Ihan oikeasti! Ja se oli hienoa!

Tällaiset onnistumisen ilot sekä mahdollisuus omien haasteiden työstämiseen saa minut palaamaan studiolle, ja tuntemaan vietävää huonoa omaatuntoa, mikäli yksikin Method Putkisto jää väliin. Sillä se on hyvinvoinnilleni yhtä tarpeellista, kuin aamukahvini (huom. –monikko).

Uusin asettamani haasteeni onkin treenissä vahvistaa huonoa vasempaa puolta, erityisesti kyynärvarsi- ja rannealueita, jotka ovat selkähoidon vuoksi varmaan jääneet vähemmälle huomiolle, ja nyt osoittavat mieltään oikein reilusti. Mutta en epäile hetkeäkään, etten pääsisi teille hehkuttamaan tuloksia tulevina kuukausina!

Nyt ylös, ulos & Loftille!

Katja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.